Sportul, o alegere sanatoasa pentru copilul tau!

Sportul, miscarea, educatia fizica reprezinta un aspect esential pentru copii inca din primii ani de viata. Sportul este responsabil de energia, buna-dispozitie dar si dezvoltarea armonioasa a micutilor nostri.

Temerile legate de faptul ca sunt prea mici si s-ar putea rani, ca sportul este periculos si ca miscarea oboseste, ar trebui depasite, iar o gandire pozitiva orientata catre o viata activa oferita inca din copilarie ar fi de dorit.

Gradinita Cartea cu Povesti promoveaza un stil de viata sanatos, atat printr-o alimentatie aleasa cu grija cat si prin numeroase activitati sportive care permit o dezvoltare fizica si psihica armonioasa in raport cu varsta, o minte sanatoasa si o gandire pozitiva. Prin activitatile desfasurate urmarim obtinerea echilibrului psiho-fizic, dezvoltarea motrica si psiho-motrica, orientarea spatiala, etc.

Sportul este cel care rafineaza miscarea si o transforma in motivatie interna, devenind o activitate care ofera satisfactii traite cu o mare intensitate. Prin sport si miscare micutii vor dobandi un mod de viata sanatos, se vor recrea, relaxa si amuza, isi vor dezvolta calitatile motrice (indemanare, mobilitate, rezistenta, forta) precum si spiritul de competitie.

Sportul este o forma de educatie prin intrecere si miscare dar şi un factor de intarire a sanatatii, de aceea, in Gradinita Cartea cu Povesti sportul este inclus in activitatile zilnice. Va asteptam sa descoperiti ceea ce inseamna miscarea organizata, efectuata corect, cu multa bucurie atat de cei mai mici cat si de noi!